Диетолог Елена Соломатина қай фастфуд ең қауіпсіз екенін айтты, – деп хабарлайды “Екінші Тай”.
“Фастфуд – бұл бізге тез тамақтануға мүмкіндік беретін нәрсе. Бұл әртүрлі роллдар болуы мүмкін, бастысы олар жаңа піскен болуы керек. Сондай-ақ фастфуд мейрамханаларында ұсынылатын соя соусынан бас тартқан дұрыс”, – деді диетолог.
Ол пицца ең пайдалы фастфуд екенін айтты. Дегенмен, ол пиццада шұжық қосылмай, ірімшік, саңырауқұлақ және қызанақ көп болуы керегін айтты.
“Егер бургер алғыңыз келсе, тоқашты тұтас дәнді нанмен ауыстырып, көкөністерді көбірек қосқан дұрыс. Майонез қоспауға тырысыңыз, өйткені әдетте фаст-фуд мекемелерінде оның сапасы төмен. Дұрысы – томат соусы”, – деп түсіндірді Соломатина.
Сондай-ақ ол тамақпен бірге салқын сусындар ішпеуге шақырды.
“Коктейльдер, сүт коктейльдері және кез келген салқын сусындар тағамның қалыпты қорытылуына жол бермейді”, – деп атап өтті ол.